Manus

Vår E-post är:  info (at) kallakulor.com

 

Om du vill skicka manus eller andra samarbetspropåer till oss: läs noga här nedanför!

Du som upplever dig själv som författare – välkommen (villkorligt välkommen, menar vi – se nedan) med ditt manus! Vi vill ha det i digital form, t ex .pdf.   Om du skickar papper, kastar vi dem. Vad letar vi efter? Vi värderar två saker i varje kontakt: ditt manus och dig. Vi vill ge ut bra grejor, men vi vill också ha kul under tiden och samarbeta med människor vi gillar. Livet är för kort för någonting annat. Och vi hymlar inte med det. Dessutom måste du ha kapacitet att klara av våra arbetsformer och ha ett starkt eget driv. De saktmodiga skola inte ärva någonting, kort sagt.

Ditt manus: Inte lyrik. Inte barnböcker. Däremot originella, välskrivna (vi är väldigt väldigt språkkänsliga) böcker inom alla ämnesområden. Just nu känner vi inget behov av ytterligare debuterande allmänskönlitterära författare. Vi har rätt volym av sådana och vill ta dem flera steg vidare innan vi tar ansvar för fler. Om du däremot är ung tjej och skriver spänningsromaner/deckare har du en chans att få in foten, manuset och mer.

 Undvik floskler! Fyrkantiga hakor, välsvarvade ben, solvargsleenden, sensuella smekningar, låga visslingar och – ny på listan – personer som granskar sig själva i spegeln, sådant ler vi åt. Kort och igenkännande. Du vet precis vad som händer med ditt manus därefter. 

Real Life-historier verkar vara på gång. Mer sånt, tack!

Kvalificerad samhällsdebatt är också intressant.

Om man funderar över vad som har fungerat under vår färd över förlagshimlen, förefaller den gemensamma faktorn vara aktuella skildringar med hög insiderfaktor. Vi har gett ut det mesta inom de flesta genrer och det vi visar oss vara bäst på är starkt PR-drivna manus, där vårt djävlaranamma och vår mediala respektlöshet för längst. Om du vill bespara oss alla tid och förhoppningar, varför inte skicka in de första två kapitlen tillsammans med en kort och relevant beskrivning av dig själv, vad du vill med ditt författarskap och vad du förväntar dig av oss? Vi svarar oftast – men inte alltid – snabbast i branschen. Ju bättre ditt manus är, ju längre tid vill vi ha på oss. Dåliga manus kan vi avfärda med vändande E-mail. Och gör det, dagligen.

 

 Du själv:

 Alla författare passar inte hos oss. Vi nobbar regelbundet fantastiska manus av detta skäl. Du måste ha en stark egen drivkraft, både på det kulturella planet och på marknadsföringssidan. Du är mer än redo att själv få skit under naglarna. Vi tror på ett kreativt, nära samarbete under hela utgivnings och marknadsföringsprocessen med våra författare. Vi ställer upp på galna marknadsföringsidéer om du gör det. Och vi tar dig ett steg till, eller sjutton. Rocktävlingar, grismanifestationer, munkprocessioner..bloddrypande releasepartyn…skrämselaktioner på Uppsalapendeln, obduktionsprotokoll på noga planerade villovägar…debattartiklar…testa oss!Mycket av samarbetet sker via internet. Mycket av marknadsföringen sker också på nätet. Därför diskvalificerar du dig BIG TIME från vidare kontakter om du försöker skicka manus per post med hänvisning till ”att det här med mail är svårt”. Är vi dumma som resonerar så? Ur vissa aspekter: ja. Men det är en medveten dumhet som syftar till att höja livskvalitet för såväl förläggare som författare.

 

 ”When you love what you do, you’re alive”

 

Ett tips i sammanhanget: Har du låtit en duktig och erfaren granskare läsa ditt manuskript innan du lämnar i väg det? Om du saknar sådana i vänkretsen, rekommenderar vi varmt vår duktiga samarbetspartner Ann Ljungberg på www.writeforshore.se  Hennes tjänster är mycket väl värda att satsa på.  

Annonser

3 responses to “Manus

  1. Hejsan, jag undrar om Kalla kulor förlag tar emot deckare?
    Tack så mycket på förhand.

    MVH Christoffer

  2. Pingback: Mindpark #052: När författarna tog makten från förlagen (gästblogg) · Mindpark

  3. Pingback: Förläggaren: Därför antog jag Marcus « Debutantbloggen