Förlaget

Kalla Kulor Förlag grundades i Stockholm hösten 2001. Bakom satsningen på Kalla Kulor Förlag ligger Hans-Olov Öberg, programledaren Robert Aschberg samt en handfull privatpersoner med anknytning till svensk och internationell finansmarknad.

 Förlaget lever dygnet runt. Det lämnar aldrig våra tankar. Vi brinner för det vi gör och vi lever efter regler som vi själva sätter, samtidigt som vi försöker anpassa oss efter den verklighet som möter oss när vi med nytryckta böcker i hand ger oss ut på säljarstråt. Vi vill ge våra läsare tankeställare, sparkar i ändalykten, nya insikter och goda skratt. Gärna i kombination. Och vi vill ha roligt under tiden. Nu till svaret på frågan: Kalla Kulor Förlag är ett hypereffektivt, projektbaserat förlag som arbetar med närmast journalistiska ledtider mellan manuslämning och leverans till läsarna när så är motiverat och med längre ledtider när det känns bra. Av princip har vi inga principer.  Förlaget saknar helt tegelbyggnader i Stockholms innerstad. Likaså heltidsanställda. När förlagsledningen väl fattat beslut om utgivning av ett verk, sätts en projektgrupp bestående av redaktör, formgivare, illustratör, produktionsspecialist och marknadsförare samman enkom för detta verk. Några av dessa roller besätts av en och samma person. Andra roller (många) läggs ut på frilansare. Vi har fasta frilanspartners på alla områden -lektörer, redaktörer, korr-matadorer, layout  & design, web, PR, sälj, sälj, sälj och många externa rådgivare. Inga bollplank, men väl sparringpartners. På så sätt hålls kringkostnaderna på minimal nivå och kvaliteten hög. Det gör att även författare med smalare produkter kan ges en chans till utgivning. Och med utgivning menar vi ”lönsam utgivning”.  Vi delar resultaträkning med våra författare. När alla fått betalt för sina kostnader, delar vi på vinsten. Snyggt som snus, som frisören sa. Kalla Kulor Förlag saknar inte bara tegelbyggnader. Vi saknar också utgivningsprofil. Inga idéer är uteslutna, inga manus avvisas på principiella grunder.
Jo, förresten: några.
Du kan säkert räkna ut vad vi inte befattar oss med.

Vår utgivning är bred: vi har givit ut Bitch-lit, Neo-skräck, Kriminalromaner, Satirer, Punkpoesi, Surrealism, Samhällsliga debattböcker och mycket annat. Men man bör för den skull inte kalla förlaget för ett undergroundförlag. Tvärtom! Kalla Kulors handlager är beläget på en oexploaterad råvind med åtskilliga meter högt i tak – och havsutsikt – på Södermalm i centrala Stockholm. Brf Rudan bistår benäget med denna exklusiva lokal. Böckerna säljs överallt där böcker skall säljas. 

Vi vinnlägger oss också om att hitta nya målgrupper, på företags och organisationssidan som kan köpa större upplagor. På så sätt kommer en större del av försäljningsintäkten författaren till godo.  Självfallet finns böckerna även att köpa i handeln. Kalla Kulor Förlags produkter distribueras av Förlagssystem och säljs in till handeln av Stevali . För internationella lanseringar har förlaget ett gott samarbete med Nordin Agency.

 

Annonser