Ännu en hård vecka på förlaget….

writer_silhouette_web

…och bokbranschen går sin gilla gång: Enligt dysterkvistarna är ju allting omöjligt i förlagsbranschen numera. Allt färre bokhandlare skall sälja allt färre stora författares verk, och allt fler nya förlag skall kuppas om hyllplatserna, och besinningslöst många fler författare skall refuseras av allt färre och mer desillusionerade förläggare. Och förresten blir allt skit ändå när eböckerna kommer.

Vi ser det inte på samma sätt på det här förlaget. Konkurrensen hårdnar förvisso i alla led. Till exempel höjs kvaliteten på de manus som skickas in för varje vecka. Vi måste ärligt erkänna att vi idag refuserar sådant som vi för fem år sedan skulle ha haft på topp-tre-kandidatplats.

Mao – höstlistan är starkare än någonsin. Just nu händer två saker: vi jobbar stenhårt med omslag, redaktionellt finlir och PR-planer för hösttitlarna. Och vi läser manus för utgivning våren 2010. Dessutom har vi några snabba debattböcker som du nog får se i medierna snarare än du tror.

Avräkningarna för författarna är klara och i början av veckan började vi betala ut pengar till våra författare. Det gör oss inte så mycket att betala ut all denna kosing – den är ju kvittot på att vi lyckats med våra gemensamma mål.

Och vi är inte naiva. Det händer en massa dynga i bokbranschen just nu. Vi är (ännu) inte störst och starkast. Självklart vidtar vi motåtgärder så att etern sprakar runt oss för att kunna fortsätta att sälja, att fortsätta att nå alla de som tycker att ett brett och upproriskt urval av litteratur är det bästa som hänt mänskligheten.  Vi uppfinner ständigt nya sätt att få ekonomi i våra smalare författares verk.

Kalla Kulor är ett förlag med en egen kultur-T-shirtkollektion, Lowbrow. Vi har vårt eget fotbollslag, FC Kalla Kulor. Fler underavdelningar är på väg….vi är inte här för att stanna, vi är här för att springa ännu fortare!

Å så slåss vi med jättarna om några drömprojekt. Får se hur det går, och önska oss lycka till.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s