Kamelen och nålsögat

Det har varit  jul och Kalla Kulor fick som vanligt många klappar, åt gott och sov sedan djupt fram till nyår. Och på det nya året lovade förlaget sig att vara ännu snabbare på att svara på manusförslag, både negativt och positivt, samt att sälja många, många fler böcker under 2009 än 2008. Och såhär långt ser det bra ut. Hittills i år har försäljningen litet högre än den var sammanlagt i januari-februari 2008.

Men sedan skall man ju hitta de nya succéerna också. Några av de manus som skall bli succéer under året har varit på gång länge. Andra fick en chans under helgerna.  De stora manusbearbetningsperioderna är ju just december/januari och juli, även om vi läser manus året om.

Av de hundratals manus som kommit in under hösten var det fem som fick plats i julpackningen. Av dem har vi beslutat oss för att jobba vidare med två. Utöver det har vi faktiskt ett tiotal manus som redan är ”på gång”. Av dessa är fyra stycken helt skönlitterära, skrivna av författare vi haft kontakt med länge. Resterande är alltså real life/debatt/satir; i regel tar vi fram dem tillsammans med författaren.

Om du undrade hur 2009 kommer att te sig, alltså.

Utöver detta har förlaget lovat att överraska dig flera gånger om. Nya distributionsvägar, nya typer av titlar, nya initiativ. Mycket talar för att just detta, faktiskt blir Kalla Kulors bästa år någonsin. Det var fjolåret också, för övrigt.

Hur har du det?

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Kamelen och nålsögat

  1. Helen

    Jo tack bra. Tackar som frågar. Jag tror också att det kommer att bli ett spännande år. Hoppas jag i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s