Tomas Linnala på nytt förlag

Kalla Kulor Förlag har släppt två romaner (Nog och Statsministerns Revansch) av hedersknyffeln Tomas Linnala. Bägge har sålt riktigt fint, berömts av litteraturkritikerna och i bägge fall har nytryck tarvats. När vi för en tid sedan fick ett tredje manus i vår hand, kunde vi konstatera att det var Tomas bästa hittills. Inget snack liksom.

Samtidigt – och här kommer nog en punkt där somliga tycker att vi beter oss märkligt – kände vi tydligt att detta var ett rent skönlitterärt manus som egentligen förtjänade en annan typ av förlag än Kalla Kulor. Vi förbehåller oss förvisso rätten att ge ut litet vad som helst, men när allt kommer omkring visar det sig rätt tydligt att våra bästa projekt är endera real life stories (som ”Sveriges LIkas Lag” av Michael Lundh eller ”14 år till Salu” som du säkert noterat att vi släpper nu) humorböcker (som Telefonförsvararen i redaktion av Robert Aschberg) eller deckare (som Broberg-Lundströms succé kvadrologi, Erik Thulins finfina Elon Appelgrendeckare med flera).

Slutsatsen, tillsammans med Tomas var rätt solklar. Här gällde det att hitta ett nytt förlag som vi gillade och ett förlag med en specialisering på allmän skönlitteratur, gärna ett med en litet knäpp och sympatisk ledning dessutom. Efter en tids letande hittade vi King Ink som drivs av makarna Watson.

Nog snackat. Mer om Tomas förnämliga bok hittar du här! Beställ den idag och läs den i helgen!

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s