Änn sånn schuuk succé för Telefonförsvararen!

Robbans mästerverk firar fortsatta segrar. Expressens nätupplagas länkning till www.telefonforsvararen.nu ger en trafik som får oss att utropa Telefonförsvararen till Sveriges just nu mest välbesökta litterära blogg. Vilket inte är illa när konkurrensen ser ut som den gör.

Kalla Kulors verksamhet under bokmässan inskränker sig denna dag till ett hejdlöst industrispionage. Det hemliga budet på en stor konkurrent slipas inför presskonferensen i nästa vecka och planerna för den fortsatta utgivningen skärps i ljuset av konkurrenternas utgivning.

Dagens absoluta favoriter blir det lilla förlaget ”En bok för ingen” i vars monter ingen släpps in. Taggtråd och storvuxna Värmlänningar håller folk utanför avspärrningarna. Förläggarna verkar harmoniska och nöjda med livet.

I andra hand gillar Kalla Kulor det nystartade pocketförlaget ”Dagslända” som ger ut böcker som pocket dagen innan de kommer i hård upplaga, prissatta till tjugo kronor och dessutom möjliga att ladda ned som e-böcker till vanliga mobiltelefoner. Dagsländas anställda streakar genom bokmässans lokaler, varv efter varv springer de med tutor på huvudet och mjukdelarna slängande i den allt tätare trafiken. Eller så drömmer vi bara detta, glada i hatten som vi fortfarande är efter champagnepartajet i Örgryte igår kväll. Av Svensk Bokhandel ser vi faktiskt ingenting. Men Bokhororna träffar vi flitigt. De är överallt. Bokmässan känns plötsligt som en stor Bokbordell.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under bokmässan, Robert Aschberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s